Ексклюзиви
середа, 21 квітня 2021 19:52

"Електроважмаш" зможе взяти участь в модернізації рухомого складу "Укрзалізниці" вже у 2021 році

  Наявність атестата підтверджує можливість «Електроважмашу» здійснювати на високому рівні ремонтні роботи. Фото: spetm.com.ua
Наявність атестата підтверджує можливість «Електроважмашу» здійснювати на високому рівні ремонтні роботи. Фото: spetm.com.ua

Комісія "Науково-дослідного та конструкторського технологічного інституту залізничного транспорту" АТ "Укрзалізниця" видала харківському заводу "Електроважмаш" атестат акредитації строком на один рік, який дає право участі в модернізації рухомого складу.

Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті ДП "Завод "Електроважмаш".

Комісія "НДКТІ" підтвердила можливість проводити ремонт й виробництво тягового обладнання КР-1 і КР-2 на потужностях заводу. Зважаючи на понад 3600 одиниць електровозів та тепловозів, наявних в "Укрзалізниці", а також зношеність рухомого складу в 90%, загальна сума інвестицій в оновлення потягів має сягнути 10 млрд гривень.

За словами в.о. генерального директора ДП "Завод "Електроважмаш" Віктора Буська, отриманий атестат дозволить взяти участь у тендерах українського перевізника в межах програми модернізації, підтверджуючи високий рівень робіт на підприємстві. Успішність співпраці з АТ "Укрзалізниця" також дозволить визначити перспективні напрямки роботи заводу.

"Наявність атестата підтверджує можливість "Електроважмашу" здійснювати на високому рівні ремонтні роботи та технічне обслуговування тягового електрообладнання рухомого складу "Укрзалізниці". Документ дає право заводу брати участь у тендерах компанії. Атестат поширюється на номенклатуру виробництва "Електроважмашу". За умови налагодження взаємовигідного партнерства ми плануємо розглянути можливість виконання ремонтів номенклатури сторонніх виробників", — зауважив Бусько.

Харківський завод "Електроважмаш" приєднався до програми з оновлення електростанцій Іраку, фінансованої США. Загальний обсяг програми складе $1,2 млрд, підприємство планує виконати постачання обладнання на суму $50 млн. Угода стала частиною плану з фінансового оздоровлення підприємства.

Зараз ви читаєте новину «"Електроважмаш" зможе взяти участь в модернізації рухомого складу "Укрзалізниці" вже у 2021 році». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути