понеділок, 26 лютого 2007 12:37

Екс-прем"єра Росії та лідера опозиції викликали у Генпрокуратуру РФ

Колишній російський прем"єр-міністр, а нині - опонент російського президента Володимира Путіна, лідер Народно-демократичного союзу Михайло Касьянова викликаний на допит у Генеральну прокуратуру Росії. Допит повинен відбутися сьогодні 26 лютого.

За словами прес-секретаря Касьянова Тетяни Разбаш, екс-російського прем"єра викликали в Генпрокуратуру в справі сенатора Андрія Вавилова.

Прокуратура підозрює сенатора Вавилова в причетності до розкрадання більше 230 мільйонів доларів при постачаннях російських літаків "МиГ" в Індію у 1997 році. Тоді Вавилов займав посаду замміністра фінансів в уряді Віктора Черномирдіна.

Верховний суд 10 січня 2007 року видав висновок про наявність у діях Вавилова складу злочину, давши тим самим згоду на залучення сенатора до кримінальної відповідальності. Вавилов усі обвинувачення заперечує.

Михайла Касьянова називають російським Ющенком. Касьянов- головний претендент на посаду президента Росії від опозиційних сил. Він очолює опозиційний блок Інша Росія, що поєднує шість партій як лівого, так і правої спрямування. Заявлена мета Іншої Росії - зміна путінського режиму, повідомляє Korespondent.net.

Зараз ви читаєте новину «Екс-прем"єра Росії та лідера опозиції викликали у Генпрокуратуру РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі