середа, 03 листопада 2010 15:26

Екс-прем'єр про Черномирдіна: "Він завжди був другом України"

Екс-прем'єр про Черномирдіна: "Він завжди був другом України"

Колишній прем'єр Віктор Масол каже, що болісно сприйняв смерть Віктора Черномирдіна.

"Коли мій охоронець вранці сказав про це, я не міг повірити. Болісно сприйняв цю втрату", - розповів він у коментарі кореспонденту Gazeta.ua.

"Тиждень тому бачив посла Росії Зурабова і запитав, як Віктор Степанович. А він мені: "Не дуже добре". Я зрозумів, що він вже не в формі... Сам я востаннє бачив Віктора Степановича на його 70-річчі в Києві. Видно було, що він вже здає позиції... Хоча я не міг повірити в це, бо він молодший за мене на 10 років", - додав Масол

Масол каже, що Черномирдін був справжнім керівником з великої літери.

"Він завжди підтримував нашу державу. І коли я до нього звертався і за часів Радянського Союзу, і за часів незалежної України, він завжди допомагав", - наголосив він. "А коли він був головою уряду Росії, а я був другий раз прем'єром, то ми часто спілкувалися, завжди вирішували питання. Пам'ятаю, була сувора, сніжна зима. І нам треба було додатково десь 5 мільярдів кубометрів газу, щоб ми не замерзли. Я до нього звернувся і він одразу вирішив це питання".

Масол каже, що коли Черномирдін був послом Росії в Україні, то мав одну дружню звичку.

" Перед Новим роком запрошувати до себе на святкування. Це були дружні, веселі розмови. Ніхто з інших послів цього не робив. Він був високим професіоналом в цьому", - додав Масол.

Нагадаємо, що в ніч на 3 листопада екс-прем'єр Росії Віктор Черномирдін помер. Причиною смерті медики називають інфаркт.

Зараз ви читаєте новину «Екс-прем'єр про Черномирдіна: "Він завжди був другом України"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі