Ексклюзиви
пʼятниця, 20 серпня 2010 12:09

Екс-посол США порадив піарникам Януковича хапатись за голову

Екс-посол США порадив піарникам Януковича хапатись за голову

Колишній посол України в США Юрій Щербак вважає, що в уряду США "руки зв'язані" для допомоги Києву через залежність Вашингтона від Москви, зокрема у питанні транспортування своїх військових і устаткування до Афганістану.

Про це він сказав в ефірі ТВі, повідомляє прес-служба телеканалу.

"Тому вони (уряд США - ред.) зараз зберігають обережне мовчання, але це не означає, що преса мовчить. Там наростає хвиля, особливо республіканська, проти Обами і його політиків, проти ігнорування ситуації в Україні. Це отримає продовження на виборах, які повинні відбутися в США у листопаді", - сказав дипломат.

Щербак також додав, що в світі розповсюджується негативна інформація про Україну.

"Той, хто займається PR України від правлячої групи, повинен за голову схопитися і бути дуже стурбованим. Йде скрізь системна надзвичайно негативна інформація про Україну", - відзначив він.

За словами колишнього посла, західна преса, західні інститути стурбовані згортанням демократичних процесів у країні і відзначають відсутність реформ.

"Цей режим починають називати авторитарним, йде велика стурбованість з приводу повернення в радянське минуле ... Це надзвичайно погана реклама України ... Ми не виконуємо своїх міжнародних зобов'язань", - сказав він.

Щербак упевнений, що більшість населення не підтримують дії нинішньої влади, а опозиційні політичні партії не виконують своїх функцій.

"Я переконаний, що мінімум 50% виборців і народу - в опозиції, але в пасивній. Як колись сказав Ніксон, є мовчазна більшість у країні. І у нас є мовчазна більшість, яка проти того, що відбувається. Але вони (люди, яку не підтримують владу - ред.) не організовані, не об'єднані в опозицію. А політичні партії не розуміють, що коли, не дай бог, їх в один "столипінський" вагон заженуть, і вони там вирішуватимуть свої питання, коли вже їхатимуть у відомому напрямку", - сказав Щербак.

Як повідомлялося, два американські демократичні інститути критикують президента України Віктора Януковича за згортання демократичних досягнень після Помаранчевої революції 2004 року.

Також Надзвичайний і Повноважний Посол Франції Жак Фор заявляв, що Євросоюз чекає від України дотримання свобод і прав людини, реального плюралізму в політичному житті і роботі ЗМІ.

Зараз ви читаєте новину «Екс-посол США порадив піарникам Януковича хапатись за голову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути