вівторок, 12 червня 2007 13:19

Екс-посол США: авторитет України на міжнародній арені підірвано

Екс-посол США: авторитет України на міжнародній арені підірвано
Колишній посол США Стівен Пайфер відзначає, що останні події в Україні підірвали її авторитет на міжнародній арені.

"Якщо ще після парламентських виборів 2006 року Україна розглядалася в західних столицях як країна, що добилася великого прогресу в розвитку демократичних інститутів, то, на жаль, події осені минулого року відкинули її назад", - цитує виступ Пайфера у вівторок на Міжнародному форумі "Євроатлантичне майбутнє України" прес-служба форуму.

Колишній посол уточнив, що, на його думку, "кроки більшості з розширення своїх повноважень за рахунок президентських були неконституційними й несумісними з демократичним прогресом країни".

- Виправити ситуацію може проведення чесних і прозорих виборів, - відзначив Пайфер.

Він також відзначив, що партіям необхідно деполітизувати судові та силові органи, а сторони конфлікту повинні пам"ятати, що після виборів їм необхідно буде домовлятися.

- Сторони, я маю на увазі Ющенка, Януковича і Тимошенко, повинні пам"ятати, що прийде день після виборів, коли необхідно буде домовлятися і співробітничати, - наголосив Пайфер, передає Интерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Екс-посол США: авторитет України на міжнародній арені підірвано». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі