вівторок, 04 серпня 2020 09:23

Експертиза підтвердила, що на плівках НАБУ говорить глава ОАСК Вовк

Вищий антикорупційний суд отримав висновки експертизи записів, зроблених у приміщенні Окружного адмінсуду Києва.

Про це повідомляє адвокат Роман Маселко, передає Цензор.НЕТ.

"Прокурор надав Вищому антикорсуду висновок експерта, який підтвердив, що на плівках НАБУ звучить голос саме Павла Вовка", - написав Маселко.

Нагадаємо, 17 липня 2020 року детективи НАБУ повідомили про підозру голові Окружного адміністративного суду міста Києва, його заступнику та ще 5 суддям цього суду, а також голові Державної судової адміністрації України. Триває процес вручення підозр ще 4 особам.

21 липня в НАБУ повідомили, що в межах кримінального провадження, за яким Національне антикорупційне бюро в п'ятницю проводило обшуки в Окружному адміністративному суді столиці, про підозри повідомили вже 12 особам.

Голова Окружного адміністративного суду Києва Вовк називає ці звинувачення замовленням "іноземних агентів", які нібито намагаються захопити судову владу.

Судді Окружного адмінсуду Києва заявили про "безпрецедентний тиск" і попросили втрутитися президента Володимира Зеленського.

8 суддям, яких НАБУ викликало на допит, в ОАСК не можуть вручити повістки, бо ті перебувають у відпустці.

Вища рада правосуддя закликала НАБУ не брати участь в "інформаційній кампанії", яка "підриває авторитет правосуддя". Через те, що 3 членів ВСП викликали на допит у справі ОАСК, Вища рада правосуддя звернулася до Офісу генпрокурора.

 
Зараз ви читаєте новину «Експертиза підтвердила, що на плівках НАБУ говорить глава ОАСК Вовк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі