пʼятниця, 18 січня 2008 10:04

Експерти прокоментували можливе призначення БЮТівця главою ФДМУ

Експерти прогнозують підвищення якості приватизації у випадку призначення депутата Верховної Ради від блоку Юлії Тимошенко Андрія Портнова головою ФДМУ.

"Портнов у випадку призначення його головою Фонду буде більш кваліфікованим приватизатором", - сказав віце-президент Центру корпоративних досліджень Ростислав Іщенко.

На його думку, більш якісно проводити приватизацію Портнову дозволить його досвід роботи в ДКЦПФР і багата юридична практика.

Також Іщенко прогнозує, що Портнов у своїй діяльності буде зв"язаний передвиборними обіцянками БЮТ щодо повернення державі акцій "Луганськтепловозу" і контролю над "Дніпроенерго".

"І думаю, що таких заяв, які звучали від Семенюк, про те, що за рішенням суду акції НЗФ повинні бути повернуті державі, але як це зробити я не знаю, більше від голови ФДМУ звучати не будуть", - сказав Іщенко.

Він зазначив, що очікує найближчим часом початку запеклої, якщо не юридичної, то PR-війни навколо "Луганськтепловозу" й "Дніпроенерго" з активною участю ФДМУ.

"Я думаю, Портнов зможе налагодити роботу фонду, особливо в сфері проведення приватизації, яка раніше практично була відсутня. Він - перший голова фонду, який є юристом за фахом", - зазначив депутат Верховної Ради від фракції "Нашої України - Народної Самооборони", який був головою ФДМУ Олександр Бондар.

Однак він зазначив, що на зазначеній посаді уряд і парламент будуть очікувати від Портнова насамперед кваліфікованого виконання рішень Кабміну.

"Не буде приватизації за Портновим, а буде приватизація за рішеннями Кабміну", - підкреслив Бондар.

На думку директора міжнародного інституту приватизації, власності й інвестицій Олександра Рябченка, основним завданням для Портнова у випадку його призначення буде успішний продаж "Укртелекому", адже без цього неможливо буде виконати заданий у бюджеті план надходжень коштів від приватизації, що необхідно для виконання соціальних завдань уряду.

"Це буде знаковий продаж, який покаже, що період нерішучості й протидій приватизації закінчився, починається період виведення об"єктів інвестиційно привабливих. Якщо він зрушить із місця такий проблемний об"єкт, як "Укртелеком", це дасть надію інвесторам, що приватизація в Україні може існувати", - сказав Рябченко.

Він додав, що навіть успішні дії з повернення під контроль держави "Луганськтепловозу" й "Дніпроенерго" не позбавить Портнова від необхідності успішної приватизації "Укртелекому".

Також Рябченко припустив, що Портнов спробує спростити бюрократичні процедури в приватизаційній сфері, у чому йому допоможе значний юридичний досвід.

Кабінет Міністрів пропонує Раді звільнити голову ФДМУ Валентину Семенюк і призначити замість неї Портнова, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Експерти прокоментували можливе призначення БЮТівця главою ФДМУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі