четвер, 10 квітня 2014 10:34

Експерти прогнозують на виборах мера Києва соціологічну аномалію

Експерти прогнозують на виборах мера Києва  соціологічну аномалію

На виборах мера Києва ми будемо спостерігати дуже динамічну ситуацію з багатьма невідомими і навіть певними соціологічними "аномаліями", як це уже відбувалося з рейтингом Порошенка Про це заявив директор центру "Форум" Валерій Димов.

"Зрозумілим є той факт, що люди довірили Порошенку через те, що лідери опозиції під час Майдану не виправдали їх сподівань, багато говорячи з трибуни і сидячи у приймальні Януковича замість проявляти свої лідерські якості і рішучість", - зазначає аналітик.

На переконання Валерія Димова, така ж сама невизначеність нас очікує і на виборах мера Києва – навряд чи можна говорити про те, що ключ від кабінету на Хрещатику вже у кишені Віталія Кличка. По-перше, кияни, які стояли на Майдані, також очікували від Кличка більшого, ніж "там де ви, там і я".

По-друге, кияни дуже негативно відреагували на хитання Кличка між мерським та президентським кріслом. Далеко не всім з них сподобається те, що їх як кріпосних один барін передав іншому. І, по-третє – тут так само, як і з виборами президента, можливий варіант перетікання голосів від тих, хто вважається лідерами гонки, до "нових" облич на мерських перегонах, які проявили себе під час революції і мають підтримку Майдану.

"Наприклад, В'ячеслав Кириленко, який у випадку динамічної кампанії, граючи таким собі "другим номером", зможе бути такою самою "аномалією", якій експерти-політологи будуть давати пояснення "заднім числом", - вважає Валерій Димов.

Зараз ви читаєте новину «Експерти прогнозують на виборах мера Києва соціологічну аномалію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі