четвер, 18 вересня 2008 16:31

Експерти про наслідки конфлікту в ПР між групами Ахметова та Януковича

Суперечності в середині Партії регіонів між основними групами впливу Ахметова-Колесникова і Януковича-Клюєва посилять від центрові процеси в партії, виділяючи інші регіональні групи впливу.

Так прокоментував інформацію про загострення взаємин усередині Партії регіонів заступник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький.

Як повідомили в АМС, Голобуцький відзначив, що загострення суперечностей між основними групами впливу в Партії регіонів може мати наслідки, які сприятимуть "остаточному перетворенню цієї структури на ідеологічний проект".

На думку політолога, такі тенденції є позитивними для партії в цілому. "Мова йде, перш за все, про посилення від центрових тенденцій і відхід від регіонального принципу побудови партії. Зокрема посиляться інші регіональні (київські, кримські і харківські) групи впливу. Окреме місце в ієрархії партії займатимуть ідеологи і офіційні спікери Партії регіонів", - спрогнозував експерт.

На переконання Голобуцького, саме це стало дійсною причиною публічного конфліктного виступу Колесникова.

"Сьогодні стало зрозуміло, що низка внутрішньопартійних груп впливу, таких як кримська, київська групи, вже не готові бути безмовними реалізаторами технологій, розписаних кулуарно різного роду парламентарями. Саме тому все більшу роль цієї партії починають набувати такі публічні політики як Табачник, Герман, Горбаль, Єфремов", - пояснив політолог.

Нагадаємо, раніше лідер Партії регіонів Віктор Янукович, кажучи про вислови Бориса Колесникова на адресу Дмитра Табачника, заявив, що в Партії регіонів буде проведена внутрішньопартійна дискусія. "Ми, після того, як його обговоримо (це питання), проведемо внутрішньопартійну дискусію щодо з"ясування стосунків. Після цього ми дамо офіційну інформацію, яку ми даємо оцінку", - сказав Янукович, пише Ліга.

Зараз ви читаєте новину «Експерти про наслідки конфлікту в ПР між групами Ахметова та Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі