Ексклюзиви
четвер, 06 грудня 2012 10:48

Експерти припускають, що Азаров не здатен до аналізу та системної роботи

Експерти припускають, що Азаров не здатен до аналізу та системної роботи
Микола Азаров. Фото: file.liga.net

Діяльність уряду під головуванням прем'єр-міністра Миколи Азарова характеризується безсистемною роботою та відсутністю аналізу попередніх помилок.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав директор економічних програм Центру Разумкова Василь Юрчишин.

"Ті декларації, які урядом Азарова, та загалом владою декларували ще два з половиною роки тому, коли була не погано представлена програма президента, вони не знайшли свого втілення, тому що уряд працював безсистемно, не мав своєї щорічно затвердженої програми діяльності, не звітував по факту перед парламентом, перед громадськістю", - висловив думку щодо ефективності діяльності уряду Азарова.

За його словами, навіть останні події, пов'язані із Держбюджетом показали недбалість роботи уряду, адже для "необхідного переставлення Держбюджету на наступний рік — є деталізований звіт за виконання бюджету за попередній рік, а цього не відбулося".

"Так само і не відбулося аналізу цих позитивів, або складнощів, які уряд мав в реалізації податкового законодавства, Пенсійної реформи, хоч і були упроваджені деякі заходи, це зовсім не вирішило проблеми наповнення бюджету. Така ж ситуація і в енергетичній сфері, в розвитку міжнародних стосунків, в ітераційній сфері — вирішення питання євроінтеграції. Тобто дуже важко назвати явну сферу, де б декларації уряду мали зрозумілу результативність, а не декларативну", - додав Юрчишин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Покращення від Януковича завершилось — Павловський

Окрім того, він вважає, що на основі аналізу успіху і проблем в цих сферах призначаються конкретні завдання і кроки для продовження, покращення чи виведення з негативу ситуації в країні.

Говорячи про головну проблему уряду Азарова, він зауважив, що в багатьох аспектах - це "слабка увага до інститутів, правил гри, тому що в багатьох аспектах, рішення приймалися не прозоро. Рішення були політизовані, так званий "політичний глузд". Надмірні виплати передвиборчі, чи перерозподіл сфер впливу на тих чи інших бізнес-груп. Інститути, які потрібно було створювати та зміцнювати, на жаль вони залишалися на другорядних ролях".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді зареєстровано постанову про ухвалення бюджету вже новим складом

Нагадаємо, 3 грудня Президент Віктор Янукович прийняв відставку Прем'єр-міністра Миколи Азарова у зв'язку з обранням народним депутатом, що мало наслідком відставку всього складу Кабінету міністрів.

Відповідно до указу, члени Кабміну продовжують виконувати свої повноваження до призначення нового складу уряду.

Зараз ви читаєте новину «Експерти припускають, що Азаров не здатен до аналізу та системної роботи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути