пʼятниця, 14 березня 2008 17:02

Експерти порадили, де краще зберігати гроші

Експерти порадили, де краще зберігати гроші

Найбільш перспективними з погляду накопичення найближчим часом будуть швейцарський франк і американський долар. Таку думку журналістам висловив провідний аналітик інформаційно-аналітичного центру "Форекс Клуб" Олексій Палій.

За словами аналітика, долар після періоду падіння до середини літа почне дорожчати. "Також не варто забувати про гривню - депозитні ставки по ній як ніколи високі, що сприяє привабливості національної валюти для інвестицій. Ми радимо диверсифікувати накопичення по американському долару, швейцарському франку і гривні в пропорціях 20, 20 і 60%", - підкреслив А.Палій.

Щодо британського фунта, то експерт відзначає, що він залишається відносно слабким, оскільки проблеми в США більш, ніж в інших європейських країнах, відбилися на економіці Великобританії. За прогнозом А.Палія, фунт по відношенню до долара у липні коштуватиме 2,0100, зараз його курс складає 2,0350.

"Що стосується євро, то останнім часом думки європейських чиновників про його вартість розділилися. Одних влаштовує поточний курс, інші - виражають заклопотаність вартістю євро на тлі дорожчання європейських товарів на зовнішньому ринку", - сказав А.Палій. За його прогнозами, незабаром євро почне втрачати свої позиції і до липня його ціна до долара складе 1,500 (зараз - 1,5650).

Як відзначає експерт, не дивлячись на те, що швейцарський франк щодня встановлює все нові рекорди, його ціна до долара в середині літа може скласти 1,0000, сьогодні за франк дають 1,0100 долара. Що стосується національної валюти, то, на думку А.Палія, Нацбанк навряд чи в найближчій перспективі укріплюватиме або ослаблятиме гривню, повідомляє Вовремя.info.

Зараз ви читаєте новину «Експерти порадили, де краще зберігати гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі