неділя, 06 квітня 2014 08:43

Експерт відчув настороженість ЄС щодо України

Експерт відчув настороженість ЄС щодо України
Сергій Кошман. Фото: sumynews.com

Європейський Союз підписав тільки політичну частину Угоди про асоціацію з Україною через невпевненість у можливих діях нашої країни.

Таку думку в ефірі телеканалу "112 Україна" висловив координатор громадської організації "Ми - європейці" Сергій Кошман.

"Підписання цієї угоди не несе жодних зобов'язань, у тому числі для ЄС. Це такий сигнал щодо спільної позиції та позитивного ставлення в цілому європейської спільноти до України. Але, природно, нам потрібно зробити багато домашньої роботи", - заявив Кошман.

"Те, що була підписана тільки політична частина, це говорить про певну настороженість з боку ЄС щодо нашої інституційної спроможності діяти згідно з певними зобов'язаннями, певними двосторонніми зв'язками", - додав експерт.

Нагадаємо, виконувач обов'язків прем'єр-міністра Арсеній Яценюк заявив, що безмитний експорт для українських товарів в країни Європи може розпочатися вже з 15 травня цього року.

Україна і Європейський Союз підписали політичну частину Угоди про асоціацію 21 березня.

Зараз ви читаєте новину «Експерт відчув настороженість ЄС щодо України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі