неділя, 29 листопада 2015 17:25

Експерт спрогнозував, коли Шокін втратить роботу

Експерт спрогнозував, коли Шокін втратить роботу

Віктор Шокін сам піде у відставку. Це може статися вже через декілька тижнів.

Про це в коментрі Gazeta.ua заявив політолог Володимир Фесенко.

"Віктор Шокін сам піде у відставку через декілька тижнів або пару місяців. Це найкращий варіант зняти напругу коло нього", - наголосив політолог.

Фесенко вважає, що головна причина, чому Шокін досі не у відставці — немає заміни, яка б задовольняла суспільство й президента.

"Порошенко шукає людину, яка б продовжила реформу прокуратури. Не працювала проти нього. Поки такої кандидатури в нього немає. Громадськості подобається Давид Сакварелідзе. Але багато хто критикуватиме президента, що таким чином на справи в Генпрокуратурі впливатиме губернатор Одещини Михаіл Саакашвілі. Не виключаю варіант очолення генпрокуратури Павлом Жебрівським. Він має необхідну освіту, й працював вже в цьому органі. В суспільстві обговорюють кандидатуру Юрія Луценка, але він не проходить по закону, бо в прокуратурі ніколи не працював. Хоч і не проти стати першим заступником генпрокурора", - зауважив він.

Фесенко додав, що підписів народних депутатів за відставку Віктора Шокіна не вистачає, бо парламентарі не хочуть сваритися з генпрокуратурою й підтримувати ініціативи політичних противників.

"Боротьба проти Шокіна сприймається більшістю депутатів, як політична кампанія. Не хочуть підтримувати ініціативи політичних противників й сваритися з генпрокуратурою", - зазначив ексерт.

Нагадаємо, що у Верховній Раді не вистачає 25 голосів для відставки генпрокурора Віктора Шокіна, зі слів народного депутата із "Самопомочі" Єгора Соболєва. Підписи за висловлення недовіри генпрокуророві Віктору Шокіну збирають з липня. Аби винести це питання до сесійної зали, потрібна воля 150 нардепів.

Зараз ви читаєте новину «Експерт спрогнозував, коли Шокін втратить роботу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі