середа, 09 лютого 2011 14:23

Експерт пророкує Литвину відставку

Експерт пророкує Литвину відставку

Пропозиція комітету Верховної ради з питань соціальної політики про звільнення заступника міністра соцполітики Василя Надраги, який пройшов до уряду за квотою "Народної партії", є способом тиску на спікера парламенту Володимира Литвина.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віктор Небоженко.

"Це демонстрація того, що люди, які проходили за його квотою, нібито не відповідають своїм посадам. Спікеру натякають, що вони сильніше за нього. А Надрага просто попав під роздачу", - пояснив він.

Експерт припускає, що Литвина можуть відправити у відставку.

"Когось підштовхують до виїзду закордон, інших – до написання тритомника мемуарів "Мій вклад в демократію України". Якби він сам пішов у відставку, це було б безболісно і не викликало зайвих пояснень. Хтось не хоче його і надалі тягнути на виборах. Коли основні завдання у парламенті виконані, Литвин став не зовсім потрібним. Є більш прості депутати, які можуть проводити засідання. З нього був би непоганий керівник Академії наук України. Ще не відомо, що йому більше до вподоби. Зараз роль парламенту різко впала. Бути депутатом тепер не є таким важливим заняттям, як це було багато років тому", - зауважив Небоженко.

Коментуючи заяву спікера парламенту про те, що Янукович за рік зробив для України максимум того, що міг зробити Небоженко зазначив: "Це слова не спікера парламенту. Він міг знайти більш обережні вислови. Це прекрасна заява для начальника інформаційної служби Адміністрації президента. Ганна Герман сказала, що ми маємо справу з легендою. Литвин та Герман не можуть змагатися у лестощах президенту України".

Зараз ви читаєте новину «Експерт пророкує Литвину відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі