понеділок, 09 вересня 2013 18:15

Експерт прогнозує звільнення трьох губернаторів

Експерт прогнозує звільнення трьох губернаторів
Володимир Цибулько. Фото: pressclub.te.ua

Зняття з посад дев'яти голів райдержадміністрацій є управлінським, а не політичним рішенням.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Цибулько.

Він пояснив, що у президента відслідковують управлінські якості голів адміністрацій.

"Там є своя система оцінок. Свого часу в Секретаріаті президента Ющенка було двадцять чотири параметри, по яких вимірювалася ефективність роботи голів облдержадміністрацій та райадміністрацій. Ця система у видозміненому вигляді лишилася", - зазначив експерт.

За словами політолога, соціальна політика та стан економіки є одними із головних критеріїв оцінювання роботи керівників, а вже після цього може йтися про партійний фактор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович звільнив 9 голів райдержадміністрацій

"На голів РДА політика особливо не поширюється. Хіба що коли розглядають рейтинги партій в тому чи іншому районі на момент приходу до влади функціонера і через три роки його діяльності", - зауважив Цибулько.

Він вважає, що найближчим часом відбудуться ротації серед керівництва областей.

"Будь-яка ієрархічна система потребує перманентного перезавантаження. До чверті складу управлінських команд треба міняти протягом року. А протягом трьох — не менше 50 відсотків. Найближчим часом можуть позбутися посад голова Тернопільської облдержадміністрації, Хмельницької, Миколаївської, бо там скандал на скандалі", - наголосив політолог і додав, що в уряді поки змін не варто очікувати, бо останні перестановки відбулися менше року тому.

Зараз ви читаєте новину «Експерт прогнозує звільнення трьох губернаторів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі