субота, 02 січня 2016 13:00

Експерт пояснив, чому депутати не голосуватимуть за "особливий статус"

Експерт пояснив, чому депутати не голосуватимуть за "особливий статус"
УНІАН

У Верховній Раді розуміють, що "особливий статус" Донбасу посилить позиції Кремля. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Цибулько.

"Принциповим є те, що навіть домовленості які були, Росія не виконує. І більшість наших політиків тим не менше врахують, що односторонній український компроміс лише посилить Путіна, а не українську позицію", - пояснив він.

За словами експерта, у парламенті не назбирається 300 голосів за зміни до Конституції.

"Враховуючи ту атмосферу, яка зараз панує у Верховній Раді, 300 голосів для "особливого статусу" Донбасу не набереться", - сказав Цибулько.

Політолог прогнозує, що голосів "не дадуть" "Самопоміч", Радикальна партія. "І швидше за все будуть суперечки у фракціях, де є комбати. Бо це люди, які пережили загибель своїх товаришів", - зауважив він.

Водночас Цибулько вважає, що дане питання не є "індивідуальним проектом" президента.

"Це ж не індивідуальний проект Порошенка. У цьому процесі задіяні Німеччина і Франція. Те що називається "нормандським форматом". І політично розв'язати проблему без участі Берліна і Парижа поки що не видається реальним", - сказав політолог.

Нагадаємо, депутати продовжили третю сесію Верховної Ради до лютого 2016 року, на якій мають розглянути зміни до Конституції. 31 серпня парламент у першому читанні підтримав децентралізацію. Для затвердження у другому читанні потрібно 300 голосів.

Зараз ви читаєте новину «Експерт пояснив, чому депутати не голосуватимуть за "особливий статус"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі