четвер, 10 грудня 2015 14:14

Експерт пояснив, чим загрожує створення Криворізької області

Експерт пояснив, чим загрожує створення Криворізької області
wikimapia.org

"Перекроювати" області в Україні не можна, це поставить місцеву еліту "на диби". Так один із розробників адміністративно-територіальної реформи Юрій Ганущак прокоментував Gazeta.ua ідею голови фракції "БПП" Юрія Луценка про утворення Криворізької області.

"Реформа цього не передбачає. Така ідея ніякої ролі не гратиме. Бо ми посилюємо рівень районів і громад. Є Криворізький район. Буде 5 районів у Дніпропетровській області. З точки зору державного і самоврядного управління всі проблеми вирішуються. Параметри цієї області досить адекватні. Вона не завелика. Тому не бачу аргументів", - пояснив він.

Експерт нагадав про минулорічну постанову Кабміну, "яка затверджує концепцію реформи місцевого самоврядування".

"Так ось там області не змінюють. І така зміна на даному етапі, насамперед суперечить Конституції. Те, що він робить, це фактично певна диверсія. Або це впевненість у тому, що зміни до Конституції не приймуть", - додав він.

За словами Ганущака, всі адміністративні одиниці в Україні відповідають європейській статистиці і системі. "І з цієї точки зору міняти області немає сенсу", - сказав експерт.

"Луценко - політик. У нього, мабуть, щось своє на умі. Нема питань. Нехай він собі робить ті "прожекти" і так далі. Я хотів просто напросто спитати: ми вже не голосуємо за Конституцію? Ви вирішили торпедувати Основний закон таким способом? До того ж, будь-яка мова про "перекроювання" кордонів областей ставить на диби місцеву еліту", - зауважив Ганущак.

Вчора голова фракції "БПП" Юрій Луценко запропонував найближчим часом обговорити питання створення Криворізької області в рамках адміністративно-територіальної реформи.

Зараз ви читаєте новину «Експерт пояснив, чим загрожує створення Криворізької області». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі