четвер, 12 липня 2018 19:48

Експерт оцінила результати саміту НАТО для України

Експерт оцінила результати саміту НАТО для України
Петро Порошенко мав 20-хвилинну розмову з Дональдом Трампом. Фото: twitter.com

Саміт НАТО та зустріч президентів Петра Порошенка і Дональда Трампа мають позитивний результат для України.

Таку думку висловила експерт-міжнародник Ганна Шелест у коментарі "112 Україна".

"Ми почули, найперше, повну підтримку України. Це було червоною лінією і на офіційній, і на паралельній частині. Паралельна частина - це міністри оборони, закордонних справ, члени парламентів, експерти, які обговорили головні питання. Тут майже на кожній сесії підіймали питання щодо неадекватної поведінки Російської Федерації, санкцій, єдності та підтримки України. Раніше про це говорили м'якше. Тут навіть якщо подивитися заключну декларацію саміту - дуже чіткі і відверті формулювання щодо російських дій проти України, Грузії і навіть Молдови", - сказала Шелест.

Вона звернула увагу на те, що Порошенко після 20-хвилинної зустрічі з Трампом був у доброму гуморі, що свідчить про позитивний для України результат переговорів.

"Не зважаючи на те, що багато зустрічей були скасовані, україно-американську - навіть таку коротку - ніхто не скасовував. Була підтверджена територіальна цілісність, миротворча операція. Тобто позиції, які Україні хотілося, щоб Трамп доніс до Російської Федерації", - зазначила експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко озвучив сподівання від зустрічі Трампа і Путіна

11 та 12 липня у Брюсселі відбувся саміт НАТО. У рамках заходу президент України Петро Порошенко мав 20-хвилинну зустріч із американським лідером Дональдом Трампом.

Зараз ви читаєте новину «Експерт оцінила результати саміту НАТО для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі