пʼятниця, 10 вересня 2010 17:33

Експерт назвав рецепт політичного відродження Тимошенко

Експерт назвав рецепт політичного відродження Тимошенко

"Батьківщина" переживає дуже серйозну кризу.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав директор Інституту ім. Горшеніна Володимир Фесенко.

Говорячи про поточну тактику Тимошенко, політолог зауважив: "Вцілому їхні дії правильні. Тому що, "Батьківщина" після літньої паузи переживає дуже серйозну внутрішню організаційну кризу. Вони хочуть зараз продемонструвати мускулу та очолити протестні настрої пов"язані з підвищенням комунальних тарифів, цін на газ. Інша річ, що в них з"явився конкурент на Західноукраїнському майданчику-це "Свобода", - зазначив він.

За словами політолога, "Свобода" фактично використовує "бютівців".

"Тут є своєрідна тактика "Свободи". Ініціює мітинги "Батьківщина", але чисельно на них переважає партія Тягнибока. Це така специфічна тактика "Свободи". Вона їх фактично використовує в своїх цілях", - зауважив аналітик.

Фесенко також переконаний, що радикалізм Тягнибока стає серйозним викликом для Тимошенко.

"І вони як на мене ще не зовсім розуміють як з цим бути. Як на це реагувати. Як бути з таким союзником, який фактично зараз пасеться на полі Тимошенко", - переконаний політолог.

Попри це політолог зазначає, що БЮТ поза всяким сумнівом залишається найбільшою опозиційною силою.

"Але для того, щоб очолити цей протестний потенціал їм потрібно відновити колишню керованість. Зараз з цим є серйозні проблеми", - зауважив він.

Крім того, за словами експерта Тимошенко бракує нових ідей.

"Виступ Тимошенко 24 серпня багато в чому повторював її колишні ідеї. Хоча звернення до соціальних ідей - це правильна тактика, але дуже важливо, щоб воно виглядало не як телекартинка", - зауважив він

За словами політолога, виборчий процес для Тимошенко теж буде випробуванням.

"Зрозуміло, що влада буде робити все, щоб заблокувати учать "бютівців" у виборах. З іншого боку на Західній Україні конкуренцію складатиме "Свобода". Зокрема, це стосується Києва та Львова. Інша проблема полягає в слабкій координації дії з союзниками", - зауважив він.

Виходом з такої ситуації, політолог називає повернення колишньої керованості в блоці та партії Тимошенко.

Нагадаємо, що "бютівці" погрожують блокувати трибуну до того часу поки не буде введено мораторій на підвищення комунальних тарифів.

Зараз ви читаєте новину «Експерт назвав рецепт політичного відродження Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі