пʼятниця, 20 серпня 2010 18:38

Експерт назвав головний ризик для "регіоналів" на виборах

Експерт назвав головний ризик для "регіоналів" на виборах

Не треба себе тішити ілюзіями про те, що місцеві вибори щось суттєво змінять.

Про це в коментарі кореспонденту Gazeta.ua сказав політолог Олексій Гарань.

"Все на місцевих виборах визначатиметься правилами гри і певною кон'юнктурою. Тому тут не треба себе тішитися ілюзіями з приводу місцевих виборів. Вони нічого суттєвого не змінять, бо Партія регіонів виписала закон під себе і робитиме все на свою користь", - переконаний аналітик.

За словами експерта, можливо на місцевих виборах буде розіграна карта "зручної опозиції".

"Партія регіонів хоче отримати комфортну опозицію. Це може бути Тігіпко або Яценюк", - зазначив він.

Водночас політолог не виключає, що значна частина виборців через розчарування може не піти на вибори.

"Сьогоднішнє розчарування виборців полягає в тому, що Партія регіонів і Янукович не виконують своїх обіцянок. Але відсоток довіри ще зберігається. Бо "медовий місяць" Януковича ще не минув", - підкреслив він. "Хоча люди вже поступово починають розуміти, що значна частина обіцяного залишається на папері: п'ятирічні податкові канікули для бізнесу, статус держслужбовців для вчителів та медиків. Цього немає. Навпаки зростають ціни на газ, очікується підвищення пенсійного віку. І розчарування людей посилюється. Перед місцевими виборами воно зростатиме. Бо люди отримають нові платіжки за газ".

Нагадаємо, що місцеві вибори заплановані на 31 жовтня. 27 липня президент України Віктор Янукович підписав закон про місцеві вибори. Документ, зокрема передбачає заборону для політичних партій та виборчих блоків брати участь у місцевих виборах.

Зараз ви читаєте новину «Експерт назвав головний ризик для "регіоналів" на виборах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі