вівторок, 31 серпня 2010 15:49

Експерт натякнув, що Україна фінансує вихід Росії з кризи

Експерт натякнув, що Україна фінансує вихід Росії з кризи

Прем"єр-міністр Росії Володимир Путін обманює, коли говорить, що його держава і так робить достатні знижки Україні на своє блакитне паливо.

Про це Gazeta.ua сказав політолог Олександр Палій, коментуючи нещодавню заяву глави російського уряду.

"Путін говорить не всю правду. Адже на сьогоднішній день ціни на газ у світі колосально падають, - наголосив він. - Тим більше, на ринку скрапленого газу. Це звичайний газ, який завозять танкерами і запускають в газорозподільчу мережу. Але він продається за ціною 150 доларів за 1000 кубометрів. А нам Росія продає за 250 доларів і каже, що то велика знижка".

Експерт вважає, що в Україні варто було би збудувати завод скрапленого газу.

"Замість того, щоб будувати ці заводи, нас підсаджують на російські голки, - підкреслив Палій. - А заява Путіна - це логічний натяк, виходячи з тих фінансових умов, в яких сьогодні перебуває Росія. Там продовжуються витрати на антикризову програму, резервний фонд закінчується наступного року. Але криза не закінчується... І виникає питання, з чого буде жити Росія? Тому я розумію його заяви... Але не розумію нашого керівництва, яке замість того, щоб мислити на перспективу, просто не хоче нічого робити. Воно хоче сидіти на маржі й отримувати собі відсотки від цього".

Нагадаємо, прем"єр-міністр РФ Володимир Путін вважає достатньою знижку, яку Росія надала Україні при оплаті за російський газ.

Зараз ви читаєте новину «Експерт натякнув, що Україна фінансує вихід Росії з кризи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

37

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі