неділя, 12 вересня 2010 13:00

Експерт натякнув, що Янукович зацікавлений у непрацюючій Раді

Експерт натякнув, що Янукович зацікавлений у непрацюючій Раді

Політолог Вадим Карасьов вважає, що ситуація, яка склалася у Верховній Раді, може бути небезпечною.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Тому що вона може бути використана нинішньою владою у якості аргументу проти парламентаризму в цілому і парламентсько-президентської системи на користь президентської. Можна показати картинку, а потім сказати народу: навіщо нам такий парламент? Тому опозиції доведеться далі думати, чи варто блокувати роботу Верховної Ради кожного дня, чи хоча б чергувати це з видимістю нормальної роботи. Інакше парламент буде дискредитований. А в цьому сьогодні зацікавлена не стільки опозиція, скільки влада", - зазначив політолог.

За словами Карасьова, президент Віктор Янукович може зачекати, поки парламент дискредитує себе остаточно, що підірве довіру народу.

"Опозиції треба зробити так, щоб зміг вигоріти напрямок на дострокові парламентські вибори. Бо вона в цьому зацікавлена, щоб використати економічну ситуацію для критики влади, і щоб Тимошенко стала народним депутатом", - додав він.

Експерт наголосив, що на даному етапі владі не вигідні дострокові вибори до Верховної Ради.

"А от навесні – може бути. Але для цього треба ізолювати Тимошенко – або електорально, або змусити її виїхати закордон. Ці всі арешти і виклики до прокуратури спрямовані на те, щоб вона добровільно залишила країну. Хоча Тимошенко каже, що не збирається цього робити. Але влада думає інакше", - зауважив Карасьов.

Зараз ви читаєте новину «Експерт натякнув, що Янукович зацікавлений у непрацюючій Раді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі