середа, 18 грудня 2013 11:12

Експерт: Москва платить Януковичу хороші гроші за українську кров

Експерт: Москва платить Януковичу хороші гроші за українську кров
Володимир Путін. Фото: www.pro-goroda.ru

Росія хоче, щоб Україна не повернулася до кола цивілізованих народів.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олександр Палій.

За його словами, у Москві Володимир Путін та Віктор Янукович обговорили пакет домовленостей, які порушують суверенні права України.

"Росія говорить про те, що Україна буде узгоджувати із нею стратегічну політику та питання безпеки. Швидше за все, у нас вигребли всі оборонні підприємства. Ту власність, яка зберігалася десятиліттями, Росія забирає. Москва хоче контролювати весь Севастополь та "розв'язати собі руки" в Криму. Однак Конституція каже, що не можна визнавати ніякі міжнародні угоди, які порушують її норми. Суверенність держави — це ключове питання. Якщо записано, що президент є її гарантом, а він припиняє це робити, то перестає бути главою держави", - наголосив експерт.

Палій вважає, що були перемовини і по газотранспортній системі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міліція так і не одягнула "браслет" на активістку Євромайдану

"Росія каже, що ціна на газ буде переглядатися раз на квартал. Україну фактично саджають на голку: сьогодні одна сума, через квартал — інша. Все залежатиме від домовленостей. Це означає, що Україна постійно знаходитиметься перед загрозою дефолту. Також говорять про збільшення обсягів закупівлі газу Україною. Тоді всі заходи із модернізації та енергозбереження, які вжити за останні роки, підуть прахом. Країна отримала європейську ціну на газ завдяки таким поступкам. Хоча Європа це зробила, нічого не здаючи. "Газпром" будуть допускати до внутрішніх українських розподільчих мереж. Ці величезні гроші у нас забиратимуть", - зауважив політолог.

Він впевнений, що також було домовлено про те, що Майдан в Києві буде розігнано.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проти активістів Євромайдану відкрито не менше 11 карних справ

"Силове придушення українського протестного руху входить в пакет домовленостей. Це може статися у будь-який момент. Президент намагатиметься так зробити до Нового року. Путін тут пообіцяв підтримку — вона йтиме траншами. Спочатку один мільярд доларів, потім ще і ще.  Москва платить Януковичу хороші гроші за українську кров, щоб він і далі тримав країну у паралітичному стані та за подальшу здачу її стратегічних інтересів. Все закінчиться перемогою України. Коли вона відбудеться — сказати не можу", -  підкреслив Палій.

Зараз ви читаєте новину «Експерт: Москва платить Януковичу хороші гроші за українську кров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

38

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі