пʼятниця, 14 травня 2021 18:17

Екснардепа підозрюють в організації обстрілу "телеканалу Медведчука"
4

Служба безпеки України повідомила про підозру колишньому народному депутату Семену Семенченку за обстріл будівлі телеканалу "112 Україна".

Про це інформує пресслужба СБУ.

Фото: СБУ

"Усе це відбувалося під час виборчої кампанії до Верховної Ради. Цей теракт використали представники держави-агресора в гібридній війні проти нашої країни. Для скоєння злочину фігурант залучив двох учасників підпорядкованого йому збройного формування", - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що в червні 2019 року Семенченко разом зі спільником провів розвідку місцевості поблизу будівлі телеканалу.

"Вони обирали оптимальний спосіб теракту, зокрема, шляхи відходу з місця злочину та наявність камер відеоспостереження", - додали в повідомленні.

Також стверджується, що екснардеп організував передання грошей для придбання транспорту та інших засобів, необхідних для скоєння злочину.

"За початковим задумом організатора, виконавці теракту мали придбати автомобіль, закласти в нього великий обсяг вибухівки. Потім припаркувати авто біля будівлі телеканалу й у визначений час підірвати. Натомість для приховування виконавців і організатора, ухвалили рішення скоїти терористичний акт через обстріл будівлі телеканалу з протитанкового гранатомета", - зазначили правоохоронці.

Під час обшуків удома у фігурантів СБУ вилучила транспорт і "засоби вчинення протиправних дій". Опрацьовується питання щодо обрання їм запобіжних заходів.

Нагадаємо, в ніч на 13 липня 2019-го невідомий обстріляв із гранатомета фасад будівлі телеканалу "112 Україна" у Києві. Його пов'язують проросійським політиком Віктором Медведчуком.

2 лютого 2021-го президент Володимир Зеленський запровадив санкції проти нардепа Тараса Козака, який є соратником Віктора Медведчука, та 3 його телеканалів: "112 Україна", ZIK і NewsOne.

Зараз ви читаєте новину «Екснардепа підозрюють в організації обстрілу "телеканалу Медведчука"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі