четвер, 29 жовтня 2015 14:50

Екс-нардеп розповів, що буде з Росією після Другої "холодної" війни

Екс-нардеп розповів, що буде з Росією після Другої "холодної" війни
Фото: ipress.ua

Потружного збройного конфлікту, який охоплює практично всі країни, у світі найближчим часом не буде. Про це журналу "Країна" сказав екс-нардеп Тарас Чорновіл, коментуючи тему "Чи почалася вже Третя світова війна?".

"Маємо сьогодні класичну холодну війну часів СРСР. Відбувалось все те, що сьогодні - протистояння двох систем. Ми ж не говоримо, що в 1970-1980-х була Третя світова. Насправді йде звичайна Друга "холодна" війна. Але набагато м'якша, ніж тоді. Найгірший варіант протистояння - ядерний конфлікт, який закінчиться знищенням всього світу", - наголосив він.

Чорновіл також упевнений, що в таких "холодних" протистояннях переможця не буває.

"Однак той, хто програв, зазвичай припиняє своє існування, - веде далі експерт. - У першій холодній війні програв СРСР. У результаті Союз розпався. Залишилося імперське утворення - Російська Федерація. Через програш у Другій холодній війні розпадеться і вона. Все відбувається за звичним сценарієм: вичерпування ресурсів, дурість лідерів, профашистська упокореність народу. Росія припинить своє існування як велика держава. Україна після розпаду СРСР отримала як великий подарунок незалежність. Після ймовірної Третьої світової теж будемо в переможцях. Хоча тут краще говорити, що більше в плюсі будуть народи Кавказу, Уралу, Сибіру. Вони отримають свободу".

Детальніше про те, чи почалася вже Третя світова війна, читайте в новому номері журналу "Країна".

Зараз ви читаєте новину «Екс-нардеп розповів, що буде з Росією після Другої "холодної" війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі