вівторок, 22 грудня 2015 07:00

Екс-нардеп пояснив, чому бюджет "під ялинку" не приймуть

Екс-нардеп пояснив, чому бюджет "під ялинку" не приймуть
Фото: УНІАН

Верховна Рада не прийме бюджет-2016 цього тижня. Про це у коментарі сказав Gazeta.ua екс-нардеп Тарас Чорновіл.

"Це залежатиме від того, до чого схилиться більша частина фракції БПП. Там існує позиція не голосувати за бюджет "під ялинку". Хоча все може бути", - каже політик.

"Для того, щоб прийняти бюджет треба розібратися з податковою реформою. Вся заковика полягає в тому, яким чином має реалізовуватися податкова політика в Україні. Проект Южаніної (нардеп від БПП, голова комітету з питань податкової та митної політики - ред.) більш цивілізаційно відповідає нормам діалогу між бізнесом і владою. А проект від уряду - це звичайний старий азарівський принцип: якщо не платитимете, ми пришлемо до вас податкову поліцію. Там є дуже багато можливостей різних лівих потоків. І в Кабміні не готові з ними розпрощатися. Можливо й з інших міркувань. Мовляв, якщо ми не матимемо брудних методів вибивання грошей, то ми з цього бізнесу нічого не отримаємо. Але зрозуміло одне - щодо цього немає остаточного компромісу", - пояснив Чорновіл.

Він не виключив, що Податковий кодекс таки протягнуть.

"Але це буде на межі кількості голосів. І конфліктно, і проблемно. При чому вичищатимуть із законопроекту не те, що потрібно для бізнесу. З двох документів зліплять третій, який буде ще гіршим за попередні", - прогнозує Чорновіл.

Нагадаємо, цього пленарного тижня депутати планують прийняти податковий та бюджетний кодекси. Спікер Верховної Ради Володимир Гройсман не виключив, що позачергові засідання парламенту продовжаться наступного тижня.

Зараз ви читаєте новину «Екс-нардеп пояснив, чому бюджет "під ялинку" не приймуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі