вівторок, 21 грудня 2010 14:31

Екс-дипломат вважає, що через Тимошенко може пролитися кров

Екс-дипломат вважає, що через Тимошенко може пролитися кров

Колишній посол України в США, Канаді та Ізраїлі Юрій Щербак вважає, що репресії проти Юлії Тимошенко та її соратників показують, що українська влада не хоче інтегруватися до Євросоюзу. Про це він заявив у коментарі для Gazeta.ua.

"Це примітивне переслідування з боку влади, яка прийшла з ідеєю помсти і реваншу. Вона не зупиняється ні перед якими юридичними і моральними бар'єрами. Буде залякувати опозицію такими справами", - зазначив він.

На думку Юрія Щербака, мета переслідувань — вилучити Юлію Тимошенко з майбутнього виборчого процесу.

"Це призведе до загострення протистояння в політикумі і "холодна" війна може перейти на суспільство і стати громадянською, - попереджає Щербак. - Влада чинить необачно. Вона думає, що суспільство і народ байдужі і проковтнуть усі її дії. Навіть якщо люди не вийдуть на масові протести, але відчуження від влади збільшиться. Якщо Тимошенко ув'язнять, це буде вершиною ідіотизму. Бо у тих звинуваченнях, що їй висувають, нема нічого серйозного. Але від нинішньої влади, можна очікувати всього. Все ж таки, гадаю, головна мета — залякати, довести до судового процесу і навішати судимість".

Юрій Щербак звертає увагу і на моральний аспект справи.

"Ще одна нелюдська деталь: головну опозиціонерку переслідують у той час, коли її чоловік лежить у реанімації. Нормальна влада, знаючи, що у родині колишньої прем'єрки і жінки таке нещастя, не пішла б на подібні репресії", - наголошує екс-посол.

Колишню прем'єрку Юлію Тимошенко звинувачують у нецільовому використанні бюджетних коштів. Вона вже двічі була у Генпрокуратурі на допитах. З неї взята підписка про невиїзд.

 

Нагадаємо, 15 грудня Генпрокуратура порушила кримінальну справу щодо Тимошенко за фактом нецільового використання коштів, одержаних Україною в рамках Кіотського протоколу.

Як стало відомо після завершення допиту, Генпрокуратура змінила статус Юлії Тимошенко із підозрюваної на обвинувачувану та взяла з неї підписку про невиїзд.

Зараз ви читаєте новину «Екс-дипломат вважає, що через Тимошенко може пролитися кров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

177

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі