вівторок, 15 січня 2008 11:44

Екперт назвав головні недоліки програми уряду Тимошенко

Допрацювати програму дій уряду до необхідного рівня за термін, що залишився, неможливо. Про це заявив сьогодні директор Центру політико-правових реформ Ігор Коліушко.

"Це має стати уроком на майбутнє", - сказав він, виступаючи на представленні вказаної програми.

Експерт відзначив, що представлений урядом документ "є еклектичним набором цілей". "Проте не вказано, як ці цілі реалізовуватимуться. А саме від цього залежить, який буде отриманий результат. Це відноситься зокрема до розділів, присвячених побудові правової держави в Україні", - сказав Коліушко.

Експерт підкреслив, що реалізація задекларованих в урядовій програмі завдань неможлива без здійснення адміністративної судової реформи. Перша має полягати в чіткому розмежуванні політичних і адміністративних функцій виконавчої влади, друга - в створенні прозорого механізму призначення на посади суддів.

В якості одного з головних недоліків урядової програми Коліушко назвав відсутність посилань на раніше розроблені і затверджені Президентом і урядом програми дій. "У нас як і раніше кожен уряд починає жити з чистого листа, не використовуючи напрацювання попередників. Навіть ті програми, які були напрацьовані під час Вашого першого прем"єрства, Юлія Володимирівна (Тимошенко), не були згадані в нинішній програмі дій", - сказав Коліушко, звертаючись до прем"єр-міністра.

За матеріалом: "5 канал".

Зараз ви читаєте новину «Екперт назвав головні недоліки програми уряду Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі