понеділок, 24 березня 2008 10:42

Єхануров розповів, чому Ющенко замінив Гриценка

Єхануров розповів, чому Ющенко замінив Гриценка
Міністр оборони України Юрій Єхануров погодився замінити Анатолія Гриценка, оскільки виникла необхідність у формуванні іншого розуміння армії.

Це витікає з його інтерв"ю "КоммерсантЪ-Украина".

"Мене викликав президент і сказав, що саме мені потрібно йти на посаду міністра оборони... Ми все обговорили з Віктором Андрійовичем, і він представив мене. Признаюся, ця пропозиція була несподіваною для мене, але президент привів переконливі аргументи. Він сказав, що навколо міністерства існує безліч проблем, які потрібно вирішувати. Я, досвідчена людина у сфері державного управління, повинен відзначити, що нова робота виявилася цікавою. У суспільстві необхідно формувати інше розуміння армії. Світ ставить перед нами абсолютно інші вимоги", - сказав Єхануров.

На його переконання, вже не повинно бути величезних військових з"єднань, а повинна зростати роль окремої особи.

"Наприклад, нам потрібно повністю переосмислити роль сержанта. Школа сержантів, яку ми збираємося відкрити в Харкові, є новим баченням структури зброєних сил. Досвід конфліктів, які були і є в світі, свідчить про те, що основою стають маленькі і гнучкі підрозділи", - сказав Єхануров.

Він підкреслив, що необхідно удосконалювати Міністерство оборони з погляду сучасного державного менеджменту.

"Повірте, я знаю і умію це робити. Недавно я підписав указ про зміну структури міністерства. Зараз ми працюємо над новим штатним розкладом. Я б хотів привчити співробітників до того, що ми будемо гнучкішими, активнішими і агресивнішими", - заявив Єхануров.

"Все, що я перерахував, не стосується військової складової. Мова йде про апарат міністерства", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Єхануров розповів, чому Ющенко замінив Гриценка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі