середа, 16 січня 2008 12:31

Єхануров порадив Тимошенко не поспішати з введенням погодинної оплати праці

Міністр оборони Юрій Єхануров вважає, що введення погодинної оплати праці, зокрема для шахтарів, обернеться серйозними проблемами для уряду.

Про це він заявив на засіданні Кабінету міністрів у середу, коментуючи намір прем"єр-міністра Юлії Тимошенко ввести такий режим оплати праці на шахтах.

"Я вивчав тему переходу на погодинну оплату праці і вважаю, що це буде доволі серйозною проблемою, оскільки це одразу консолідує профспілки", - сказав Єхануров.

"У них буде спільний ворог – уряд України, і одна мета – вибити додаткові суми коштів на премії тощо. Сьогодні вони працюють по окремим шахтам, а у разі введення погодинної оплати відбудеться консолідація сил і ми знову отримаємо "гостей" під будинком уряду ", - вважає він.

Єхануров зазначив, що в програму діяльності уряду слід включати не сам пункт про введення погодинної оплати праці, а зобов"язання ретельно вивчити і опрацювати це питання.

Також він порадив обов"язково провести консультації із закордонними фахівцями, зокрема польськими.

Водночас, прем"єр-міністр Юлія Тимошенко зазначила, що чинна на сьогодні "здільна" оплата праці шахтарів ставить їх у такі умови, що вони вимушені "аби заробити копійку, нехтувати системою безпеки, загрубляти датчики тощо".

"Сьогодні ми поставили шахтарів в таку модель роботи, що аби заробити, вони мусять втратити своє життя. Сьогодні йдеться про те, що середня заробітна плата шахтарів в усіх країнах світу практично втричі вища, ніж у нас. І якщо ми говорим про погодинну оплату праці, то тут йдеться про європейські стандарти", - наголосила вона.

Також прем"єр зазначила, що розмовляла про введення погодинної оплати праці з шахтарями шахти імені Засядька. За її словами, вони "гаряче підтримували такий підхід збільшення заробітної плати", пише Українська правда.


Зараз ви читаєте новину «Єхануров порадив Тимошенко не поспішати з введенням погодинної оплати праці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі