четвер, 17 липня 2008 16:36

Єхануров не бачить альтернативи НАТО

Україна не бачить альтернативи НАТО в сфері зміцнення системи безпеки, заявив міністр оборони Юрій Єхануров.

"НАТО забезпечує систему колективної безпеки, це сьогоднішні реалії й іншу альтернативу у світі ми не бачимо", - сказав міністр оборони.

За його словами, дуже важливо, щоб українське населення розуміло те, що таке високі стандарти.

"З мого погляду, країни НАТО мають усе-таки найбільш сучасну армію, гнучку, динамічну, з нормальною структурою. Тому ми з ними і працюємо, і вирішуємо питання сумісності, підвищення нашої кваліфікації, структури", - додав він.

На переконання Єханурова, українське суспільство недостатньо проінформоване, оскільки весь попередній час велася антинатовська кампанія.

"З іншого боку, нарешті з"явилися сили, що агітують за НАТО. Тобто в нашого громадянина з"явилася можливість порівняти 2 позиції", - сказав він.

Міністр вважає, що для формування позитивної позиції населення про НАТО потрібен час.

"Треба показувати на прикладах, чим це краще або гірше. Наприклад, ми розглядаємо такий варіант. Показати, як екіпірований український солдат сьогодні і як він буде екіпірований за стандартами НАТО. Вартість екіпірування одного солдата за стандартами НАТО 107 тис. грн., а нинішній наш солдат - це 4,3 тис. грн", - розповів Єхануров.

Глава оборонного відомства також додав, що працює над питанням інформування і сподівається на те, що після сезону відпусток почнеться активна робота в цій сфері, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зараз ви читаєте новину «Єхануров не бачить альтернативи НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі