вівторок, 29 травня 2007 09:55

Джордж Буш введе нові санкції проти Судану

Президент США Джордж Буш має намір представити новий план введення додаткових санкцій проти уряду Судану, який американська адміністрації звинувачує в небажанні покласти край насильству в провінції Дарфур.

Як повідомляє The Washington Post, згідно з планом, казначейство США закриє доступ до американської фінансової системи 30 контрольованим урядом підприємствам на додаток до тих 130, проти яких подібні заборони були введені раніше.

Окрім цього, будуть накладені персональні санкції на двох поки що не названих високопоставлених суданських чиновників і одного лідера повстанців, підозрюваних в розпалюванні етнічної ворожнечі.

Новий вибух насильства в цій країні відбувся у 2003 році, коли підтримувані урядом бойовики знищили близько 2000 сіл, в яких, нібито, переховувалися повстанці. За декілька років безперервних військових дій в Дарфурі було вбито близько 450 тисяч чоловік, більше двох з половиною мільйонів стали біженцями.

У 2004 році Держдепартамент США офіційно визнав ситуацію в Дарфурі геноцидом, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Джордж Буш введе нові санкції проти Судану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі