середа, 13 серпня 2008 10:39

Джемільов: "Конфлікт в Південній Осетії може повторитися в Криму"

Де відкрито, де таємно, але, охочі в різних округах Кримської Автономії могли отримати російські паспорти.

Так народний депутат, представник кримського регіону від блоку НУ-НС Мустафа Джемільов прокоментував інформацію про те, Росія видає громадянам України, які проживають в Криму, російські паспорти подібно до того, як це було в Південній Осетії.

"У свій час Україна ухвалила розумне рішення про те, що у нас не повинно бути подвійного громадянства. Одночасно з цим, зокрема в Севастополі, Сімферополі та інших містах Криму, люди мають, крім українських, ще й російські паспорти. Згідно з українським законодавством, Росія повинна зажадати у тих, хто звертається за російським громадянством, виходу з українського, але вона цього не робить і навмисно видає російські паспорти", - підкреслив Джемільов.

Він також зазначив, що подібні дії Росії спровокували конфлікт в Південній Осетії і сценарій може повторитися в Криму.

"Росія сама спершу роздала громадянам абхазької національності російські паспорти, а зараз це використовує як привід для захоплення частини території Грузії під виглядом захисту прав російських громадян. Тому не виключається повторення сценарію Південної Осетії і в Україні. Багато що залежатиме від поведінки західних країн. Не можна допустити, щоб Росія отримала якісь дивіденди від свого набігу на територію чужої країни", - резюмував політик, пише ІнтерМедіа консалтинг.

Зараз ви читаєте новину «Джемільов: "Конфлікт в Південній Осетії може повторитися в Криму"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі