пʼятниця, 19 вересня 2008 10:22

Джемільов прокоментував політичні настрої в Криму

У Криму ніякої української політики немає. Там багато хто упевнений, що це російська земля, яка рано чи пізно повинна повернутися до Росії

Про це в інтерв"ю ІнтерМедіа консалтинг заявив керівник Меджлісу кримськотатарського народу і нардеп від НУ-НС Мустафа Джемільов.

Заклик кримського парламенту до Верховної Ради визнати незалежність Абхазії і Південної Осетії його, правду кажучи, зовсім не здивував.

"Той сценарій, який Росія розіграла на Кавказі, - роздала паспорти, потім вторглася і проголосила незалежність, - і абхазцями, і південноосетинами вже був сприйнятий позитивно. Грунт і тут, в Криму, вже готовий.

"Вони вважають, що Хрущев свого часу Крим по п"янці віддав"

Близько 70 відсотків російськомовних громадян бачить своє майбутнє у складі Росії. Воно і зрозуміло. Тому що 90 відсотків населення кримського півострова - це післявоєнні переселенці, яких поселили в будинки чи на землі переважно кримських татар. Всі вони мають досить тісні споріднені зв"язки з Росією.

Зрозуміло, що вони прагнуть до своєї історичної батьківщини. На відміну від нас, наприклад, вони не хочуть узяти валізи і поїхати на свою історичну батьківщину. Вони хочуть, щоб історична батьківщина сама прийшла до них", - висловився парламентарій.

Кажучи про те, що на півострові не проводиться проукраїнська політика, Мустафа Джемільов був різкіший: "Там взагалі ніякої української політики немає. Там скрізь тільки російська політика і російська пропаганда.

Ми теж, можливо, незадоволені діями президента й уряду. Але це наша країна. Ми можемо критикувати, але так просто говорити про те, що це - ворожа країна... А багато хто в Криму саме так думає.

Вони там взагалі не сприймають незалежну Україну. Вони вважають, що це все - непорозуміння, що Хрущев свого часу Крим по п"янці віддав, що Крим - це російська земля, яка рано чи пізно повинна повернутися до Росії".

ІнтерМедіа консалтинг

Зараз ви читаєте новину «Джемільов прокоментував політичні настрої в Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі