четвер, 31 жовтня 2019 12:12

"Двері відчинені. Робіть реформи" - генсек НАТО звернувся в Раді до нардепів

"Двері відчинені. Робіть реформи" - генсек НАТО звернувся в Раді до нардепів
Генсек НАТО побачив чудове майбутнє України після спілкування з молоддю. Фото: Богдан Бортаков.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг звернувся до народних депутатів з трибуни Верховної Ради.

До українського парламенту він прийшов у четвер.

"Двері НАТО залишаються відчиненими. Дорога до членства не є легкою. Тим, хто хоче цього, необхідно мати відданість і здійснювати значні реформи.

Але врешті-решт членство є рішенням членів альянсу НАТО і тих, хто хоче до нього приєднатися. І лише для них. Ніхто за межами країни не має права вето. Час сфер впливу пішов у минуле", - сказав Столтенберг.

Закордонний чиновник розповів, що вчора рада НАТО відвідала Одесу, була у Національній морській академії, які альянс підтримує з часу окупації Росією Криму.

"Академія переходить на нові етапи своєї сили. Запроваджується нове обладнання. Курсанти проходять практику на борту кораблів НАТО", - розповів Столтенберг і також нагадав, що у гавані Одеси перебувають чотири кораблі альянсу.

"Під час нашого візиту вчора ми не просто бачили будинки чи кораблі, ми бачили майбутнє. Майбутнє цієї країни, яке втілене у молодих людях, як ці курсанти. Їх розум, прагнення до професіоналізму. Говорячи з ними, ми зрозуміли, що перед Україною стоїть чудове майбутнє", - сказав генсек НАТО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський: Готові пришвидшити вступ до НАТО

Більшість українців підтримують вступ до НАТО і ЄС. Такими є результати дослідження Центру соціальних і маркетингових досліджень "Социс".

Зараз ви читаєте новину «"Двері відчинені. Робіть реформи" - генсек НАТО звернувся в Раді до нардепів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі