вівторок, 11 травня 2021 05:17

Двері НАТО повинні бути відчиненими для всіх - президент Польщі

Двері НАТО повинні бути відчиненими для всіх - президент Польщі
Дуда заявив про відкритість дверей НАТО. Фото: Reuters

Президент Польщі Анджей Дуда вважає, що двері в НАТО повинні залишатися відкритими.

Всі країни, які хочуть вступити в Альянс, повинні бути впевнені в тому, що це зробити реально, заявив під час пресконференції після саміту "Бухарестської дев'ятки" (B9).

"Ще кілька років тому за залізною завісою ми із заздрістю дивилися на вільний світ, а сьогодні ми говоримо: двері до Північноатлантичного альянсу повинні залишатися відкриті, не можна їх закривати. Ті, хто в майбутньому захочуть бути в НАТО, повинні бути впевнені, що прагнучи до цього і реалізуючи вимоги Альянсу, можна буде до нього приєднатися", - заявив Дуда.

Всі країни-учасниці B9 мають єдину позицію в даному питанні. Дуда висловив надію, що НАТО зможе "жваво реагувати на зміни ситуації безпеки".

"Звертаємо увагу на необхідність постійного вдосконалення Альянсу в оборонних прийомах і логістиці", - додав президент Польщі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАТО відкриє своє представництво при ОБСЄ

У Румунії відбувся саміт лідерів країн Східної Європи, які є членами НАТО, які називаються "Бухарестська дев'ятка". Була прийнята резолюція в якій була згадана підтримка України і засудження військової агресії Росії.

Зараз ви читаєте новину «Двері НАТО повинні бути відчиненими для всіх - президент Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі