четвер, 10 вересня 2009 10:05

ДУСя не платитиме за "Мерседеси" Бакая - рішення суду

ДУСя не платитиме за "Мерседеси" Бакая - рішення суду

Вищий господарський суд дозволив Державному управлінню справами не платити за два VIP-автомобиля, куплені 5 років тому, пише "Дело".

Як пише видання, компанія "Автомобільний будинок Україна - Мерседес-Бенц" програла суд Держуправлінню справами (так звана ДУСя). Автодилер впродовж декількох років добивався оплати двох автомобілів Mercedes-Benz. Обидві машини були продані Держуправлінню справами в жовтні-листопаді 2004 року - в останні місяці керівництва цією структурою Ігорем Бакаєм.

Сума операції повинна була скласти близько півтора мільйона гривень. Проте, отримавши машини, держструктура так і не перерахувала гроші. Її колишній керівник зник, а слід лімузинів загубився.

Як повідомили в "Автомобільному будинку Україна - Мерседес-Бенц", суперечка йде за автомобілі Mercedes-Benz моделей S500L 4-Matic і Е240 4-Matic. Згідно з угодою, вартість першого повинна була скласти 939,4 тис. грн., другого - 456,2 тис. грн.

Вищий господарський суд поставив крапку в тривалому судовому процесі і вирішив відхилити позов продавця машин. Судді мотивували своє рішення надто пізньою подачею позову.

Як пише видання, юристи компанії "Автомобільний будинок Україна - Мерседес-Бенц" подали судовий позов лише у вересні 2008 року.

Суди першої і другої інстанцій вказали, що перевищений термін позовної давності - три роки. "Позивач не подав клопотання про відновлення терміну позовної давності, не вказав причини пропуску цього терміну, що виключає захист в судовому порядку порушеного права", - йдеться в пояснювальній частині судового рішення.

Чому юристи компанії допустили таку ситуацію, в "Автомобільному будинку" не кажутьь. Представники дилера також не уточнюють, чи намагатимуться оскаржити рішення у Верховному Суді України.

Дело
Зараз ви читаєте новину «ДУСя не платитиме за "Мерседеси" Бакая - рішення суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі