четвер, 20 жовтня 2011 09:42

"Думати, що ми можемо переграти брюссельську, чи московську бюрократію – несерйозно"

"Думати, що ми можемо переграти брюссельську, чи московську бюрократію – несерйозно"

Першою стратегічною помилкою нинішньої влади стало скасування конституційної реформи. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив директор Київського інституту конфліктології і політичних досліджень Михайло Погребинський.

"Одразу після цього почалися проблеми. Влада вибудувала вертикаль, мала відповідати за все, а це не можливо в принципі, і будь-який прокол позначається на ставленні до керівництва держави", - пояснив він.

Крім того, політолог зауважив, що рішення влада приймає за принципом "сьогодні на сьогодні".

"Це бачимо на прикладі Харківських угод. Навіть росіяни не сподівалися на такий результат. Звісно, вигнати російський флот будь-яка українська влада не змогла б. Але ж можна було поторгуватися", - наголосив Погребинський.

Політолог підкреслив, що "колосальні рішення приймаються не системно, без стратегічного бачення й формування чіткої мети".

"Президент має формувати драйв, концепцію, а команда – наповнювати її змістом. Думати, що ми можемо переграти брюссельську, чи московську бюрократію – несерйозно. Ми не маємо значного дипломатичного досвіду, великого інтелектуального потенціалу, у нас погана вища освіта. Тому й іншого виходу, як сформулювати відверту й чітку зовнішню політику, нема", - зазначив він.

Яких помилок припустилась влада за 20 місяців Михайло Погребинський розповідає у новому номері журналу "Країна" № 40 (93) за 21 жовтня 2011 року.

 

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

 

Зараз ви читаєте новину «"Думати, що ми можемо переграти брюссельську, чи московську бюрократію – несерйозно"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі