неділя, 05 березня 2023 20:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Дуда зробив нову заяву про війну в Україні

Дуда зробив нову заяву про війну в Україні
Російська агресія проти України носить неоколоніальний характер, заявив президент Польщі Анджей Дуда. Фото: Getty Images

Російська агресія проти України носить неоколоніальний характер, і Росія має намір експлуатувати Україну економічно.

Росіяни хочуть завоювати та експлуатувати своїх сусідів, що є продовженням історичного колоніалізму. Про це під час загальних дебатів на 5-й Конференції ООН щодо найменш розвинених країн у Катарі заявив президент Польщі Анджей Дуда, передає "Польське радіо".

За його словами, Польща також була жертвою історичного колоніалізму в минулому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шольц назвав основу для переговорів з РФ

"Імперія викрадає людей, у тому числі дітей, і відправляє їх углиб Росії. Українці стверджують, що росіяни викрали понад 100 тис. дітей. Якщо хтось не кориться її волі – імперія вбиває. Хіба це не звучить знайомо? Чи не траплялося такого в історії багатьох країн?", – спитав Дуда.

Він нагадав, що Польща також була жертвою жорстокої політики сусідніх імперій, тому говорить про це відкрито.

Дуда також заявив, що підтримка жителів найменш розвинених країн має залишатися одним із пріоритетів Європейського Союзу.

Він зазначив, що ці країни також сильно постраждали внаслідок нападу Росії на Україну, в тому числі через зростання цін на харчові продукти.

Створення спеццентру для збирання доказів та розслідування скоєних РФ злочинів проти України є першим кроком до створення спецтрибуналу.

Угоду щодо спеццентру підписали країни Балтії, а також Польща, Румунія та Словенія, нагадав у Twitter радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк.

За його словами, майбутній спецтрибунал має притягнути до відповідальності керівництво РФ, в тому числі диктатора Володимира Путіна.

Зараз ви читаєте новину «Дуда зробив нову заяву про війну в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі