вівторок, 11 березня 2008 10:42

Дубина сьогодні знову їде на газові переговори до Москви

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" і російський "Газпром" планують 12 березня провести черговий раунд переговорів за умовами поставок природного газу в Україну.

Про це повідомив прес-секретар "Нафтогазу України" Валентин Землянський.

Делегація української компанії відправиться в Москву (Росія) 11 березня ввечері, переговори заплановані на 12 березня.

До складу делегації увійде голова правління "Нафтогазу України" Олег Дубина і фахівці компанії. Також порушуватиметься питання про умови постачань газу на перспективу.

5 березня після переговорів керівництва компаній "Газпром" відновив у повному обсязі, раніше скорочені на 50%, поставки природного газу в Україну.

Після цього російський холдинг повідомив, що розраховує домовитися з українською стороною про довгострокові контракти на поставку газу і його транзит через територію України.

Кабінет Міністрів готовий надати дочірньому підприємству російського "Газпрому" право реалізації 1,25 млрд. куб. м газу в рік безпосередньо споживачам України на внутрішньому ринку.

Раніше прем"єр-міністр Юлія Тимошенко заявляла, що не допустить створення будь-яких спільних підприємств як для поставок газу в Україну, так і для реалізації газу на внутрішньому ринку.

12 лютого Україна й Росія домовилися створити два СП на паритетних засадах між "Нафтогазом України" й "Газпромом" замість компаній "РосУкрЕнерго" та "Укргаз-Енерго", пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Дубина сьогодні знову їде на газові переговори до Москви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі