вівторок, 11 листопада 2008 19:01

Дубина майже домовився з Газпромом

НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпром" домовилися, що в 2009 році в Україну буде поставлено не менш як 55 млрд. куб. м газу.

Про це повідомили у прес-центрі НАК "Нафтогаз України".

У повідомленні наголошується, що така домовленість була досягнута сьогодні під час робочої зустрічі голови правління НАК "Нафтогаз України" Олега Дубини і голови правління ВАТ "Газпром" Олексія Міллера.

"Досягнуто домовленості про те, що в 2009 році в Україну буде поставлено не менш як 55 млрд. куб. м газу", – говориться в повідомленні.

Також у повідомленні сказано, що на зустрічі обговорювалися питання, пов`язані з реалізацією положень Меморандуму про співпрацю в газовій сфері від 2 жовтня 2008 року, підписаного головою уряду Росії і прем`єр-міністром України.

2 жовтня в 2008 р. Під час зустрічі глави уряду РФ Володимира Путіна і прем`єр-міністра України Юлії Тимошенко було підписано Меморандум про співпрацю в газовій сфері. Одним із ключових положень документа є можливість переходу на прямі довгострокові відносини між ВАТ "Газпром" і НАК "Нафтогаз України" з 1 січня 2009 року. Документом також підтверджено намір поетапного (впродовж трьох років) переходу на ринкові, економічно обгрунтовані та взаємоузгоджені ціни на газ для України, а також тарифи на транзит газу її територією.

У березні 2008 року ВАТ "Газпром" і НАК "Нафтогаз України" підписали Угоду про розвиток відносин у газовій сфері.

У 2008 році до України буде поставлено газ центрально- і середньоазіатського походження в обсягу не менш як 55 млрд. куб. м за ціною 179,5 дол. за тис. куб. м. Покупцем газу на кордоні України в даний час є НАК "Нафтогаз України".

Відповідно до угоди, з 1 травня 2008 року пряме постачання газу промисловим споживачам України обсягом 7,5 млрд. куб. м здійснює 100-процентне дочірнє підприємство ВАТ "Газпром" – ТОВ "Газпром збут Україна", повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Дубина майже домовився з Газпромом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі