понеділок, 02 вересня 2019 10:08

Дубілет розповів про перемоги нового уряду

Дубілет розповів про перемоги нового уряду
В уряді повідомили про наступ на рейдерство.

Уряд має перші перемоги у боротьбі з рейдерством. Про це повідомив міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет у Facebook.

"Міні-перемога-1. Ми домоглися того, що відкриті дані про юридичних осіб почали публікуватися щодня, а не щотижня.

Чому це важливо? Часто рейдерство виражається в тому, що у компанії раптом помінялися власники або директори у той час, як реальні власники про це нічого не знають. В Україні є кілька компаній, які дозволяють безкоштовно відстежувати такі зміни - OpenDataBot, Приватбанк, YouControl, LIga, Vkursi.

І якщо раніше жертва рейдерства могла дізнатися про несподівані зміни у своїй компанії із запізненням до тижня (за цей час компанію можуть "віджати" ще більше - забрати активи, перепродати тощо), то тепер затримка буде до одного дня", - розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нові міністри проведуть перше засідання

Тепер інформування про зміну даних працює для всіх компаній, а не тільки тих, хто підписався.

"OpenDataBot тепер розсилає СМС-ки щодо усіх, за ким відбулися зміни (телефон береться з того ж ЄДР, тому важливо, щоб там були реальні контакти), а Приватбанк - усім своїм клієнтам", - пояснив урядовець.

"Міні-перемога-2. Ми запустили можливість подавати скарги до Антирейредської комісії в електронній формі через iGov", - додав Дубілет.

"Раніше, щоб подати скаргу, потрібно було, по-перше, найняти юристів, які підготують великий пакет документів (і навіть із цим половина заявок відхилялася з формальних причин). Більш того, поки ці документи доходили до комісії через ланцюжок канцелярій, могло пройти 2 тижні", - розповів міністр.

Дмитро Дубілет - колишній директор із інформаційних технологій Приватбанку, співзасновник Monobank.

На першому засіданні 29 серпня Верховна Рада призначила новим главою уряду заступника керівника Офісу президента Олексія Гончарука.

Зараз ви читаєте новину «Дубілет розповів про перемоги нового уряду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі