вівторок, 31 січня 2012 10:32

Спецтема: Луценко за ґратами

Друзі Луценка прийшли до Пшонки з резолюцією ПАРЄ

Друзі Луценка прийшли до Пшонки з резолюцією ПАРЄ

П'ятеро народних депутатів від фракцій НУ-НС та БЮТ прийшли на зустріч до генпрокурора Віктора Пшонки, аби поговорити з ним про ув'язненого Юрія Луценка.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

Зокрема, до ГПУ прибули нунсівці Володимир Ар'єв, Юрій Гримчак, Тарас Стецьків та бютівці Олена Бондаренко і Андрій Павловський.

В інтерв'ю журналістам Ар'єв пояснив, що народні депутати мають право на невідкладний прийом будь-якого державного посадовця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати провідають Пшонку заради Луценка

"Вчора ми направили лист з вимогою про такий невідкладний прийом. Генпрокуратура була повідомлена про те, що ми хочемо зустрітись і поговорити про дуже важливі сьогодні питання. Зокрема, першим номером - виконання українською стороною резолюції ПАРЄ", - зазначив парламентарій.

Водночас, Бондаренко нагадала, що ПАРЄ, за підсумками обговорення питання про функціонування демократичних інституцій, було ухвалено резолюцію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПАРЄ озвучила вимоги і оголосила ультиматум Януковичу

"Одним із пунктів резолюції попереджається про необхідність невідкладно надати свободу Юрію Луценку та Валерію Іващенку у зв'язку з величезним терміном перебування у попередньому ув'язненні та погіршенням їхнього здоров'я. Крім того, зазначається, що Юлія Тимошенко, здоров'я якої також погіршується, потребує нового обстеження незалежними медичними експертами і лікування поза межами пенітенціарної системи", - пояснила Бондаренко.

Депутати розповіли, що мають намір зустрітись особисто із Пшонкою.

Зараз ви читаєте новину «Друзі Луценка прийшли до Пшонки з резолюцією ПАРЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі