середа, 23 травня 2007 16:18

Друг Путіна розкрив його секрети німецькій газеті

Друг Путіна розкрив його секрети німецькій газеті
Людина, яка знає Володимира Путіна вже 17 років і називає себе його другом, на умовах збереження анонімності дав інтерв"ю виданню Der Standard.

Їх знайомство зводиться до 1990 року, коли Путін ще був юристом в адміністрації рідного Санкт-Петербурга. "Між нами відразу встановилася обопільна симпатія. І він відразу ж здався мені типовим європейцем". Ділові відносини поступово переросли в особисті, взимку вони з сім"ями разом проводили свою відпустку в Австрії", - розповіло джерело.

Путін був невтомним гірськолижником: "Він вставав на лижі з раннього ранку і катався з короткою перервою на обід до тих пір, поки не припиняв працювати підйомник". Постійність - одна з найхарактерніших якостей Путіна. "Він до біса послідовний. Він хоче все знати, але при цьому хоче мати на все логічне пояснення. І ще він до біса старанний. Вже тоді його робочий день тривав по 14-15 годин. Проте, він ніколи не відміняв призначені зустрічі", повідомляє джерело.  

"Він завжди був стовідсотково лояльний відносно будь-якого свого начальника. Це була навіть не беззастережна вірність, а справжня собача відданість", - розповідає так званий друг Путіна. Такої ж абсолютної лояльності Путін вимагав і від власних співробітників.  Путін, за словами друга, весела і дотепна людина: "З ним можна жартувати на найрізноманітніші теми".

Про камінь спотикання, про чеченську війну, вони говорили один з одним часто. Путін, посилаючись на легіонерів з ісламських країн, які воювали в Чечні, стверджував, що іслам прокладає собі шлях на захід. "Він вважає, що в Чечні Росія прикриває Європу", - повідомило джерело. Втім, така точка зору поширена не тільки серед російської еліти, що симпатизує Путіну.  

Путін, закінчивши школу і маючи "ідеальні уявлення" про розвідслужбу, хотів поступити на роботу до тодішнього КДБ. Проте виявилось, що для цього необхідне вища освіта, і Путін повернувся туди вже як дипломований юрист. Тоді всього за шість тижнів він вивчив німецьку мову. Пізніше він описував свою діяльність як офіцера держбезпеки в Дрездені як "географічні завдання".

На питання про те, що спонукало Путіна взяти під контроль засоби масової інформації і чинити перешкоди опозиції, друг відповів: "Він вважає, що Росія ще не готова до повноцінної демократії. На його думку, це дорога до хаосу".  Імена віце-прем"єрів, Дмитра Медведєва і Сергія Іванова, яких подають як фаворитів, можливо, звучать дуже рано, вважає джерело. Не слід випускати з уваги популярного міністра з надзвичайних ситуацій Сергія Шойгу.  

"Два роки тому я запитав його: "Чим ти займешся, коли в 2008 році закінчиться твій другий термін?" Тоді він відповів: "Чим-небудь вартим", - розповів друг.  

За матеріалами Der Standard (переклад Inopressa.ru)
Зараз ви читаєте новину «Друг Путіна розкрив його секрети німецькій газеті ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі