середа, 15 березня 2017 12:41

Друг Порошенка продав активи у Криму на $77,5 млн - ЗМІ

Друг Порошенка продав активи у Криму на $77,5 млн - ЗМІ
Друг президента Юрій Косюк є мажоритарним акціонером МХП

Агрохолдинг "Миронівський хлібопродукт", який належить другу президента Петра Порошенка Юрію Косюку, продав активи у Криму на $77,5 млн.

Про це йдеться у звіті компанії на сайті Лондонської фондової біржі, інформує "Інтерфакс-Україна".

МХП повністю припинив свою діяльність у Криму.

Виробничі потужності компанії у птахівництві та з переробки м'яса скоротилися на 6,5% і 12,6% відповідно.

Наприкінці грудня 2016 року, відповідно до рішення ради директорів холдингу, керівництво МХП зобов'язалося реалізувати плани з продажу трьох кримських компаній. Операцію завершили 17 лютого 2017-го. Сукупну балансову вартість активів оцінюють у $88,4 млн. Збиток від знецінення активів визначили в $35,15 млн.

Наприкінці лютого 2017-го "Миронівський хлібопродукт" повідомив про продаж кримських АТ "Дружба народів Нова", "Кримська фруктова компанія" і ТОВ "Дружба народів".

Кошти від угоди спрямують на додаткові інвестиції і розширення виробництва.

Як пише "Дзеркало тижня", "Миронівський хлібопродукт" - вертикально інтегрований комплекс підприємств з виробництва курятини, інкубаційних яєць, кормів, займається рослинництвом, виробляє куряче м'ясо ТМ "Наша Ряба". Друг президента Порошенка Юрій Косюк - мажоритарний акціонер МХП. У його розпорядженні 65% акцій компанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Декларації Порошенка і решти топ-чиновників перевірять до травня

ЗМІ повідомляли, що Юрій Косюк побудував розкішний маєток біля парку Феофанія.

"Відпочинок у парку тепер контролюють собаки, камери спостереження, паркани-паркани-паркани і Служба безпеки Косюка, яка "вичіплює" ще на підходах", - писали у соцмережах.

Зараз ви читаєте новину «Друг Порошенка продав активи у Криму на $77,5 млн - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі