понеділок, 07 листопада 2011 18:23

Дострокові вибори Ради може стимулювати сама влада - політолог

Дострокові вибори Ради може стимулювати сама влада - політолог

Керівник соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко вважає, що в Україні можливі дострокові парламентські і президентські вибори.

"Дострокові вибори може стимулювати сама влада, - зазначив політолог. - Спочатку - Верховної Ради, а потім - президента. Законопроект про парламентські вибори робиться на користь владної команди. Європа уже думає над тим, щоб не визнати їх ще до проведення. Адже одні опозиціонери сидять у в'язницях, інших залякують. Щоб зберегти обличчя, Янукович може сам ініціювати дострокові вибори Верховної Ради".

На думку політолога, після зміни парламенту постане питання про зміну президента.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дострокові вибори ВР можуть стати "бліцкригом" Януковича - експерт

"Це стане єдиним виходом для партії влади, щоб розрядити ситуацію. Оточення умовлятиме Януковича, що поставлять знову на нього, але насправді невідомо, на кого - Яценюка, Хорошковського чи ще когось. Поки ще у владній команді лише незначні хвилювання, справжньої боротьби нема. Коли труднощі у керуванні країною дійдуть до критичної межі, тоді ціною питання власної безпеки для олігархів стануть дострокові президентські вибори", - упевнений Небоженко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У НУ-НС заговорили про дострокові парламентські вибори

Як повідомлялося, 3 листопада біля Верховної Ради відбулася акція протесту чорнобильців, афганців та підприємців. Вони вимагали саморозпуску парламенту.

Зараз ви читаєте новину «Дострокові вибори Ради може стимулювати сама влада - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі