понеділок, 19 жовтня 2020 10:51

Донька ветерана Микитенка, який вчинив самоспалення, вимагає зустрічі із Зеленським

Донька ветерана Микитенка, який вчинив самоспалення, вимагає зустрічі із Зеленським
Дочка ветерана каже, що батько вчинив самоспалення на знак протесту проти політики капітуляції Зеленського. Фото: Facebook/ Юлія Микитенко

Юлія Микитенко, ветеранка та донька Миколи Микитенка, який вчинив акт самоспалення на знак протесту проти політики капітуляції президента Володимира Зеленського, звернулася до глави держави.

Звернення опублікувала у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Загасити вогонь намагалися. У фонтані на майдані Незалежності" - попрощалися з військовим, який скоїв самоспалення

Юлія Микитенко вимагала зустрічі з президентом.

"Володимире Олександровичу, майте мужність глянути мені в очі. У першу добу, після того як мій батько це (самоспалення. - Gazeta.ua) вчинив, більшість ЗМІ написали, що якийсь невідомий чоловік із невідомих причин скоїв самогубство. Але це не відповідає дійсності. І я хочу, щоб ви знали, що насправді він вчинив протест проти політики капітуляції Володимира Зеленського.

Я його донька і зараз говоритиму від його імені. Він не був фанатиком і не був самогубцем. Він дуже любив життя і Україну. І одразу, як тільки почалася російська інтервенція, з перших лав пішов у добровольчий батальйон Нацгвардії. Це свідчить про те, що він був воїном. І війна – це було його покликання. Як будь-який воїн, він був готовий покласти життя за Україну. І він це зробив", - заявила Юлія Микитенко.

Донька ветерана АТО наголосила, що найтрагічнішим є те, що її батька досі не почули.

"Як доньці, мені важко прийняти цей вчинок, але я можу його зрозуміти. Як і багато інших ветеранів, які мають зараз подібні відчуття. Єдине, чого я не можу зрозуміти, - чому досі ніхто з очільників нашої держави не висловив жодного слова ні підтримки, ні співчуття нашій сім'ї? Чому їм легше думати, що якийсь невідомий чоловік із невідомих причин вчинив самоспалення на Майдані?"

Нині ветерани і військовослужбовці розгублені та у відчаї від того, що відбувається, додала Юлія.

"Я теж ветеранка, і теж втратила чоловіка на війні. Поховала його і зараз ховаю батька. Так само, як багато інших моїх побратимів і посестер, ми відчуваємо, що нас не чують. Я дуже хочу, щоб влада пішла з нами на діалог. З ветеранами, з військовослужбовцями, які втрачали, гинули на сході. Я хочу, щоб ця плеяда кривава з Василя Макуха, Олекси Гірняка і тепер Миколи Микитенка - закінчилася".

"Пане президенте, майте мужність подивитись мені в очі. Подивитись в очі іншим ветеранам, які втрачали життя, кров і своє здоров'я на війні", - звернулася Юлія Микитенко до глави держави.

У ніч на 11 жовтня ветеран АТО Микола Микитенко підпалив себе на майдані Незалежності в Києві. Отримав 98% опіків тіла. Останні дні він перебував у лікарні в тяжкому стані.

14 жовтня журналіст Назар Приходько повідомив про смерть ветерана.

Зараз ви читаєте новину «Донька ветерана Микитенка, який вчинив самоспалення, вимагає зустрічі із Зеленським». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі