понеділок, 27 вересня 2010 22:35

Доній підозрює, що "гопників" на фестиваль натравив Колесніченко

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
 

Нападникам не вдалося зірвати фестиваль "Гайдамаки.UA" завдяки добре продуманій системі охорони заходу.

Про це в ефірі одного з телеканалів заявив народний депутат від НУ-НС і організатор дійства Олесь Доній.

"Була спроба зірвати фестиваль у силовий спосіб. Близько 20 осіб голомозих з битками і металевими прутами спробували прорватись до фестивальних майданчиків. Проте у нас добре продумана власна система охорони. Був підписаний договір з охоронною фірмою "Вулкан". Зловмисників нейтралізували так, що фестивальний люд навіть не помітив, що відбувалось. Однак двоє охоронців постраждали", - розповів він.

За словами нардепа, немає прямих доказів, що це зробив спецзагін СБУ, МВС чи спортивний клуб, якому заплатили за провокацію.

"Хоча ми пам"ятаємо, що під час УБК (акція "Україна без Кучми" - ред.) курсанти міліції під виглядом анархістів намагалися зірвати намет", - зазначив Доній і додав, що "це не звичайні бандюгани, хоча мають вигляд гопників. Видно, що у людей спортивний вишкіл і вони навчені битися".

"Нунсівець" вважає, що зараз влада проходить іспит.

"Або є система нападів на журналістів і українських митців, яка координується з одного центру, або влада створює атмосферу, коли вважається нормою гопники з битками проти інтелектуалів. Винна влада. Для неї проходить іспит, чи зможе знайти винуватих", - підкреслив він.

Також, як сказав Доній, поведінка міліції під час фестивалю була двоякою.

"У нас була підписана угода і з міліцією. Вони мали охороняти у належній кількості, але було мало міліціонерів. Ті четверо, які були, допомагали і захищали. Проте чомусь не затримали нападників", - зауважив політик.

Відповідаючи на запитання, чому не було відеозапису бійки, Доній сказав: "Нападники не були допущені до самої сцени, де були телевізійні камери. Також вони вирахували час, коли камер буде найменша кількість".

Говорячи про напади "регіонала" Вадима Колесніченка, "нунсівець" зазначив, що він хоче відвести від себе підозри.

"Подивіться на ланцюжок. Він виступає проти фестивалю, а ми його все одно проводимо. Тоді починаються силові провокації. Якщо він не вірить, то хай зв"яжеться з міліцією, заїде в лікарню, де зі струсом мозку перебуває один з охоронців. Обговорювати пана Колесніченка не дуже серйозно", - додав Доній.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Доній підозрює, що "гопників" на фестиваль натравив Колесніченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

36

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі