пʼятниця, 25 липня 2008 09:01

Донецькі депутати просять Яценюка ліквідувати Національну раду з телебачення й радіомовлення

Депутати Донецької обласної ради прийняли звернення до голови Верховної Ради Арсенія Яценюка й керівників фракцій у парламенті із проханням розглянути можливість ліквідації Національної ради з телебачення й радіомовлення.

Звернення депутати прийняли в четвер на 17-й сесії.

"У разі, якщо чиновники Нацради будуть і далі ігнорувати Конституцію й закони України, вважаємо за необхідне вжити радикальних заходів аж до скасування Національної ради з питань телебачення й радіомовлення як такої", - сказано в зверненні.

На думку депутатів облради, Нацрада з телебачення й радіомовлення веде боротьбу проти операторів кабельних мереж на Сході.

"Проти операторів кабельних мереж, що діють на Сході України, розгорнуті справжні репресії, унеможливлюють їх нормальне функціонування. Останньою краплею стала відмова в продовженні ліцензії донецької ТРК "Надія" нібито через трансляцію неадаптованих для українського глядача російських каналів", - сказано в зверненні.

Облрада вважає, що ситуація в інформаційному просторі України й діяльність Національної ради з телебачення й радіомовлення стає фактором, який дестабілізує політичну ситуацію, і несумісна з демократичними принципами в сфері прав і свобод громадян.

Цю ініціативу депутата обласної ради від фракції Партії регіонів Ігоря Чичасова підтримали всі фракції.

Як відомо, Національна рада з питань телебачення й радіомовлення 9 липня відмовилася продовжувати ліцензію операторові кабельного телебачення Донецька телерадіокомпанії "Надія" за трансляцію неадаптованих для українського глядача російських каналів, повідомляють Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Донецькі депутати просять Яценюка ліквідувати Національну раду з телебачення й радіомовлення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі