пʼятниця, 14 серпня 2015 10:55

Донбас - це невід'ємна частина України - міністр закордонних справ Білорусі

Донбас - це невід'ємна частина України - міністр закордонних справ Білорусі
tut.by

Білорусь підтримує територіальну цілісність України і вважає Донецьку і Луганську області невід'ємною частиною цієї країни.

Про це за підсумками переговорів заявив міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей 12 серпня у Києві на спільному брифінгу з українським колегою Павлом Клімкіним.

"Президент Білорусі на цей рахунок висловився однозначно - Донецька і Луганська області були, є і будуть у складі України, і цим все сказано", - сказав Макей.

Також він повідомив, що Білорусь готова відкрити в Мінську технічний офіс ОБСЄ для роботи контактної групи з України.

"Зі свого боку ми готові зробити все можливе, щоб мінські домовленості виконувалися", - сказав Макей.

За словами Макеєва, Білорусь може надати гуманітарну допомогу Україні "на основі українського законодавства".

Він заявив, що Білорусь не має наміру зривати торгово-економічне співробітництво з Україною у зв'язку зі створенням зони вільної торгівлі між Україною та ЄС:

"Ми не маємо наміру робити якісь емоційні кроки, які будуть спрямовані на зрив цього торговельно-економічного співробітництва".

Також Макей заявив, що Білорусь і Україна мають намір активізувати процес демаркації спільного кордону і розраховують на сприяння Євросоюзу.

Глава МЗС Білорусі зазначив, що переговори пройшли в "досить конструктивною і відкритій атмосфері, як і водиться між дружніми країнами".

"Ми маємо намір продовжити цей діалог і в Одесі, якщо це не секрет, бо ми зацікавлені в тому, щоб більш активно розвивати нашу співпрацю в транспортно-логістичних сфері, і південні порти України представляють для нас особливий інтерес. Тому ми сподіваємося там обговорити питання збільшення перевалок наших вантажів через порти Одеси, Іллічівськ та інші південні порти України".

Володимир Макей перебуває з робочим візитом в Україні з 12 по 16 серпня.13 серпня він відвідає Одесу. Павло Клімкін не уточнив програму візиту білоруського міністра, але зазначив, що "там буде багато цікавого".

Зараз ви читаєте новину «Донбас - це невід'ємна частина України - міністр закордонних справ Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі